13-05-2017

Eindse Boys JO15-1G - Merefeldia JO15-1

Merefeldia onder 15/1 houdt titel binnen bereik

Nadat vorige week Brandevoort met een 8-0 nederlaag naar Helmond werd teruggestuurd, was het vandaag de beurt aan Eindse Boys.

Onze naaste buren hadden de hele wedstrijd niets in te brengen, kregen zegge en schrijven één kans op een doelpunt. Voor de rest was het opvangen en verdedigen.

Meteen na de aftrap kreeg Reno al de eerste mogelijkheid. Eén minuut later rondde Fabian wel doeltreffend af na een uitstekende pass van Raf. In de 6e minuut werd de wedstrijd eigenlijk al beslist. Uit een perfekte voorzet van Fabian, kopte Reno voorteffelijk 0-2 binnen.

Merefeldia bleef aanvallen en kreeg diverse kansen o.a. via Siem en Raf, maar de keeper liet zich zich niet opnieuw passeren. Pas in de 25e minuut scoorde Daniel heel beheerst 0-3 uit een toegekende penalty.

Na rust liet Merefeldia het balletje beter rondgaan en zette de tegenstander steeds weer onder druk. Het tempo lag echter net iets te laag, waardoor de tegenstander niet helemaal aan flarden werd gespeeld.

Na een uitstekende combinatie zorgde aanvoerder Raf met een strak schot voor 0-4. Daarna waren er verschillende kansen om de score uit te breiden, vaak uit acties van de goed spelende Siem. Maar Reno en Fabian kregen de bal niet meer in het doel.

Komende woensdag mag Merefeldia aantreden tegen koploper Haelen, een beslissende wedstrijd voor het kampiuoenschap. Met nog twee wedstrijden voor de boeg, heeft Haelen een voorsprong van twee punten. Geen onbekende tegenstander trouwens, op 19 april werd in de vijfde ronde van de beker in de allerlaatste seconde met 2-1 verloren.

Haelen is al het hele seizoen ongeslagen, met andere woorden een stevige klus voor Merefeldia. Toch zijn de geel-zwarten vol vertrouwen. Fysiek is Haelen sterk, maar voetballend heeft Merefeldia meer in huis. Kortom, het belooft een spannende wedstrijd te worden.

Woensdag 17 mei is om 19.00 uur de aftrap op sportpark de Bengele. Supporters zijn natuurlijk van harte welkom!