20-04-2017

Haelen JO15-1 ZA - Merefeldia JO15-1 ZA

Merefeldia onder 15/1 uitgebekerd

Merefeldia is er niet ingeslaagd om de laatste zestien te bereiken van het KNVB bekertoernooi district Zuid 2. In Haelen werd na een enerverende wedstrijd in de allerlaatste seconde met 2-1 verloren.

Haelen bleek inderdaad een geduchte tegenstander, het hele seizoen was er niets verloren. Technisch gezien waren de Nederweertenaren het betere team, maar Haelen had vooral fysiek meer in te brengen en dat betaalde zich op het einde van de wedstrijd uit.

Nadat Haelen zaterdag ten onrechte niet was komen opdagen voor de competitewedstrijd, was Merefeldia erop gebrand om de tegenstander flink aan te pakken. Maar helaas liep het in de praktijk anders. Haelen begon feller en na twee minuten was het al raak. Een aanvaller mocht ongehinderd de zestien binnen dribbelen en een tel later lag de bal in het doel.

Na een kwartier kreeg Merefeldia meer grip op de tegenstander en dit resulteerde na 25 minuten in de gelijkmaker. Na een goede actie van Reno rondde Kamil uitstekend af.

Na rust had Merefeldia in de zesde minuut de mogelijkheid om op voorsprong te komen, maar na een foute pass bij het uitverdedigen lukte het Kamil niet om de uitstekende keeper te omzeilen.

Daarna werd het spel van beide teams rommeliger. De ruimtes werden groter en vaak werd met lange ballen geprobeerd om gevaar te stichten. Haelen miste tot twee keer toe de kans om de wedstrijd te beslissen.

Toen iedereen aan strafschoppen dacht, viel toch nog het beslissende doelpunt. In de allerlaatste minuut kreeg de keeper van Merefeldia een inzet niet goed onder controle en in de rebound werd de bal tegen het net gekopt.

Nog geen tien tellen later klonk het laatste fluitsignaal en stapte Merefeldia teleurgesteld van het veld. Een gelijkopgaande wedstrijd met weinig kansen, waarin Haelen de gelukkigste was.

Op 17 mei krijgt Merefeldia de kans om revanche te nemen, dan komt Haelen alsnog op bezoek voor de competitie.