01-04-2017

RKMSV JO15-1 - Merefeldia JO15-1

Duur puntverlies Merefeldia onder 15/1

Merefeldia heeft aan het bezoek aan RKMSV slechts één punt overgehouden. Een neutrale toeschouwer zou dit tijdens de rust niet hebben gedacht. Merefeldia was heer en meester en het creeerde legio kansen, de een nog mooier dan de ander. Maar helaas stond het vizier van de aanvallers niet op scherp en dit kwam de Nederweertenaren duur te staan.

Na zo'n 20 minuten leek de wedstrijd al beslist door treffers van Reno en Kamil. RKMSV had niets in te brengen, het mocht van geluk spreken dat Merefeldia niet uitliep naar 0-5. Maar plotseling was daar de snelle spits van RKMSV, die er als een haas vandoor ging en 1-2 aantekende.

Meteen na rust was er nog geen vuiltje aan de lucht, want opnieuw waren er grote kansen voor Merefeldia om de score uit te breiden. Maar in plaats van 1-3 of meer, was het na een slippertje van de keeper plotseling 2-2.

De wedstrijd kantelde en stond ineens geheel op zijn kop. Merefeldia was aangeslagen, kreeg voor commentaar een tijdstraf en bij een uitval werd het 3-2. RKMSV rook zijn kans om door te drukken, na een fantastische uithaal in de bovenhoek werd het zelfs 4-2. Opnieuw leek de wedstrijd beslist, maar dit keer toonde Merefeldia veerkracht.

Vijf minuten voor tijd passeerde een speler van RKMSV in paniek zijn eigen doelman met een prachtig schot. Merefeldia speelde daarna alles of niets. Paal en lat werden geraakt, maar de bal leek er niet meer in te willen.

Letterlijk in de allerlaatste seconde viel dan toch nog de verdiende gelijkmaker. Uit een scrimmage voor het doel, joeg Fabian de bal hoog in de touwen. Hiermee pakte Merefeldia op de valreep een punt, maar helaas hadden het er drie moeten zijn....