Merefeldia D1 doorstaat laatste testcase bij SHH

17 april 2010 0:00

Merefeldia D1 is nog één punt verwijderd van de titel in de hoofdklasse. In Herten werd de lastige uitwedstrijd bij SHH met 3-1 gewonnen. Dinsdag staan beide teams in Nederweert weer tegenover elkaar, met als inzet een plaats in de bekerfinale.

D1-01

Merefeldia D1 nam ook de horde SHH.

Merefeldia D1 bleef aanvallen, maar ook Bekkerveld probeerde door veel te bewegen op het middenveld tot gevaarlijke acties te komen. Toch wisten de geelzwarten de bal steeds weer snel terug te veroveren en net voor rust raakte Conner na een prima actie nog eens de lat, maar de ruststand bleef bij een magere 0-1 voorsprong.

Merefeldia D1 neemt ook horde Bekkerveld.

In de rust waren de trainers heel tevreden over de inzet en het goed verzorgde veldspel, alleen er moest meer worden gescoord. Deze opdracht werd perfect uitgevoerd, het tempo ging omhoog en de combinaties werden steeds mooier. In de 5e minuut maakte Thom er 0-2 van door een geweldig doelpunt te scoren. Stijn speelde de bal in op Thom, draaide met rechts naar binnen om daarna meteen terug te draaien en met links verwoestend uit te halen in de verre hoek. Twee minuten later mocht Rick een vrije trap nemen. De bal belandde bij Thom, die hard binnenschoot. De keeper kreeg de bal niet klem en de terugspringende bal werd door Gilberto hoog in de touwen geknald en dat betekende 0-3.

De laatste goal viel uit een goed genomen hoekschop van Rick. De bal kwam precies op het hoofd van Thom, die snoeihard binnenkopte. Een dikverdiende overwinning in een sportieve wedstrijd, die bovendien geleid werd door een uitstekende scheidsrechter.

Na de wedstrijd was iedereen dolblij, want de voorsprong op FC Hoensbroek is uitgebreid tot 6 punten. Met nog drie wedstrijden te gaan, stijgen de kansen op het kampioenschap voor Merefeldia D1. Toch is de buit nog lang niet binnen, want zaterdag wacht bijv. de zware uitwedstrijd tegen SHH, aanvang 12.15 uur. Daarna volgt een thuiswedstrijd tegen het stugge Caesar en tenslotte nog de uitwedstrijd tegen concurrent FC Hoensbroek. Voorwaar geen gemakkelijk programma, maar de instelling en het voetbal zijn op dit moment prima verzorgd. Dus we gaan ervoor met z’n allen. Tenslotte wil ik Renske nog bedanken voor het maken van aantekeningen voor dit verslag!