21 september 2014 0:00

NULL

Zondag 21 september 2014

Vandaag stond voor de dames van Merefeldia de uitwedstrijd tegen RKMSV VR2 op het programma. Al om half 9 vertrokken we naar Meijel.

Vorige week leden we in onze eerste competitiewedstrijd de eerste nederlaag van het seizoen. Het was daarom belangrijk dat we vandaag de drie punten mee terug naar Nederweert zouden nemen. Voorafgaand aan de wedstrijd hadden we er alle vertrouwen in dat de wedstrijd gewonnen kon gaan worden.

Al vlak na het eerste fluitsignaal van de scheids bleek dat we de bovenliggende partij waren. Dit werd al snel beloond. In de vijfde minuut van de wedstrijd schoot Elin de bal met een boogje over de keepster van Meijel, 0-1! Hierna bleven we de bovenliggende partij, maar kregen we het af en toe toch lastig.

In de 32e minuut van de wedstrijd lieten we weer zien dat we de bovenliggende partij waren. Lotte Geraats schoot de bal mooi binnen. In de 34e minuut schoot diezelfd Lotte de bal weer prachtig binnen. Binnen drie minuten van een 0-1 voorsprong naar een 0-3 voorsprong!

Helaas konden we deze stand niet lang behouden. In de 37e minuut kreeg Meijel een vrije trap op de rand van de zestien. Deze vrije trap schoot de speelster van Meijel goed in. De rust werd ingegaan met een 1-3 voorsprong voor ons.

De tweede helft startten we goed. De eerste tien minuten van de tweede helft werd er goed getikt en bleven we veel in balbezit. Na deze tien minuten werd Meijel sterker. Toch, in de 65e minuut kreeg Carlijn de bal mee vanuit de middellijn en schoot ze hem goed binnen. De vlagger besloot toch nog te vlaggen voor buitenspel. Gelukkig was de goal al toegekend en stond er gewoon 1-4 op de teller.

Hierna werd het voetballen steeds lastiger. Daarom kregen we in de 71e minuut ook de tweede tegentreffer. Na wat kleine foutjes achterin kopte de speelster van Meijel de bal goed in. Niet snel daarna, in de 77e minuut, werd er gefloten voor hands binnen onze zestien en kreeg Meijel ook nog een penalty. De speelster van Meijel schoot de bal met weinig overtuiging in en kon onze keepster nog maar net passeren. We stonden nog steeds voor, maar Meijel ging op zoek naar meer en het werd steeds lastiger voor ons. Met een 3-4 voorsprong gingen we het laatste kwartier van de wedstrijd in.

Het laatste kwartier van de wedstrijd kwam Meijel nog een paar keer aardig dichtbij de onze goal. Gelukkig stond de verdediging goed en kwam Meijel er niet meer doorheen, al hadden we het ontzettend lastig in deze laatste fase van de wedstrijd.

Na het laatste fluitsignaal stond er nog steeds 3-4 op de teller. Dit betekent de eerste competitieoverwinning voor de dames van Merefeldia!

Volgende week staat om tien uur het thuisduel tegen Mifano VR1 op het programma. Jullie zijn allemaal van harte welkom.