Merefeldia B1 - Brevendia B1

2 november 2014 0:00

NULL

Merefeldia B1 haalt flink uit

Na een onnodige nederlaag vorige week bij SVC was Merefeldia B1 erop gebrand om Brevendia met lege handen naar Stramproy te sturen. De tegenstander, die in de rangschikking vier punten meer had, werd vanaf de eerste minuut met veel inzet bestreden en met succes.

In het eerste kwartier golfde het spel op en neer, beide teams waren aan elkaar gewaagd. Pas in de 13e minuut ontstond de eerste echte kans toen Gijs aanvoerder Lars in stelling bracht, maar zijn vizier stond nog niet op scherp. Tien minuten later had Lars meer succes, toen hij een combinatie van Jasper en Joeri voortreffelijk afrondde. Na ruim een half uur kreeg Brevendia een grote kans om de stand weer gelijk te trekken, maar het schot ging naast.

Intussen kreeg Merefeldia steeds meer grip op de tegenstander en net voor rust werd de voorsprong  verdubbeld. Een mooie pass van Philip werd uitstekend afgerond door Thijs en meteen daarna stond Philip opnieuw aan de basis van een doelpunt. Zijn vrije trap werd prachtig door de inlopende Lars tegen de touwen gekopt, maar de grensrechter constateerde buitenspel en dit signaal nam de scheidsrechter na enige aarzeling over. Jammer, want het was een geweldig doelpunt. Merefeldia ging daarom de rust in met een 2-0 voorsprong.

Na de thee zette de thuisclub meteen vol aan om de wedstrijd zo snel mogelijk te beslissen. Brevendia kroop een aantal keren door het oog van de naald. Zo gaf Thijs uitstekend voor, maar Dennis werd verblind door de laagstaande zon en miste. Meteen daarna ging een schot van Gijs rakelings over. In de 8e minuut werd het openingsoffensief met succes bekroond. Na een vooractie van Philip en Thijs omzeilde Gijs de uitkomende keeper met een mooie lob. Twee minuten later rondde Thijs een mooie actie af met een onhoudbaar schot. Merefeldia had de smaak te pakken en speelde de gasten helemaal zoek. De keeper van Brevendia moest alle zeilen bijzetten om Dennis en Lars van scoren af te houden, maar na een kwartier was hij weer kansloos. De net ingevallen Maiko gaf een afgemeten voorzet op Lars en opnieuw kopte hij prachtig binnen.

Meteen na de 5-0 zorgde Merefeldia er zelf voor, dat de gasten konden tegenscoren. Een diepe bal werd verkeerd ingeschat en één van de verdedigers trapte in eigen doel. De gasten veerden op en gingen zelfs één op één spelen. Hierdoor ontstond er voor Merefeldia nog meer ruimte om gevaarlijk te worden. In de 20e minuut kopte Joeri nummer zes binnen, na een corner van Maiko. Daarna nam Merefeldia even wat gas terug, Brevendia profiteerde meteen. Na wat gestuntel in de laatste lijn lag nummer twee in het netje.

Het slotakkoord was voor de thuisclub met opnieuw Maiko in de hoofdrol. Zijn eerste schot ging net over, maar even daarna was het raak. Na een assist van Bjorn scoorde hij heel koelbloedig 7-2 en dat was ook tevens de eindstand. Een verdiende overwinning, die niet eens geflatteerd was.