Merefeldia VR1 - RKMSV VR2

9 december 2014 0:00

NULL

Zondag 7 december 2014

Deze zondag stond het tweede competitieduel tegen de dames van Meijel op het programma. Meijel heeft dit seizoen nog maar 4 punten bij elkaar gesprokkeld, dus het lijkt dat we makkelijk kunnen winnen. Echter, het vorige competitieduel hebben deze dames het ons erg lastig gemaakt. Met een 3-4-overwinning namen we toen op het nippertje de drie punten mee naar Nederweert.

De eerste tien minuten van de wedstrijd konden we erg gemakkelijk voetballen en waren we de bovenliggende partij. In de 11e minuut van de wedstrijd krijgt Meijel een corner tegen. Door miscommunicatie achterin scoort Meijel uit deze corner, 0-1.

Hierna krijgen we het erg lastig en lijken we het vertrouwen verloren te hebben. De dames van Meijel komen steeds meer tot voetballen en maken het ons lastig. Na een half uur krijgen we een penalty mee, maar de keepster van Meijel zorgt ervoor dat er geen doelpunt wordt gemaakt. De rebound van Carlijn gaat ook maar net naast. Gelukkig is het Joany die vlak voor rust, in de 42e minuut, goed op staat te letten en de 1-1 maakt. Met deze ruststand gaan we het kleedlokaal in.

De tweede helft heeft ook weer een stroeve start. Ook nu zijn het de dames van Meijel die in de 55e minuut op een 1-2 voorsprong komen. Gelukkig geloven we er nu wel in dat we gaan winnen, en is het Lisette die in de 58e minuut de 2-2 maakt. Het vertrouwen is nu helemaal terug. Carlijn bezegelt dit vertrouwen in de 63e minuut met een 3-2 voorsprong.

Het zijn nu de dames van Meijel die niet meer in een winst geloven. Hier heeft onze voorhoede goed gebruik van gemaakt. Opnieuw scoort Carlijn in de 75e minuut, gevolgd door Lisette in de 77e en 81e minuut en Maddie in de 79e minuut. Zo staat het binnen tien minuten ineens 7-2. Dit is dan ook meteen de einduitslag. Opnieuw een gewonnen wedstrijd, al was dit niet de makkelijkste wedstrijd.

Volgende week staat het laatste competitieduel voor de winterstop op het programma. We nemen het dan op tegen de dames van SVSH (Someren-Heide). Om 11.00u zijn jullie allemaal van harte uitgenodigd op het sportpark De Plagge in Someren.