Facebook Toestaan Niet toestaan

Weer geen winnaar bij Merefeldia-MMC Weert

8 februari 2015 0:00

Merefeldia en MMC Weert zijn beide niet tot scoren gekomen in een matige ontmoeting. Ondanks dat Merefeldia de boventoon voerde, leidde dit wel tot de nodige kansen, maar niet tot doelpunten.

Het begin van de geel-zwarten was veel belovend. Het eerste kwartier werd er goed gecombineerd en werden er een aantal mooie aanvallen opgezet. De gasten hadden weinig in te brengen en beperkten zich tot verdedigen.

De grootste mogelijkheid van de eerste helft kwam van verdediger Bart Boonen. Deze profiteerde van zijn vrijheid aan de linkerkant en kwam na een lange rush in de vijandelijke zestien. Een klein moment van twijfel zorgde ervoor dat Nabil Benhammou nog net genoeg tijd had om er met een tackle tussen te komen.

De tweede helft werd een stuk aantrekkelijker voor de toeschouwer. Ondanks dat de kwaliteit van het spel omlaag ging, was er veel meer te beleven voor beide doelen. De meeste kansen ontstonden dan ook door defensief 'falen'.

MMC kwam steeds beter in de wedstrijd en creeërde zo een aantal mogelijkheden. Mede door goed optreden van doelman Wulms en het ontbreken van scherpte in de afwerking, kregen ook de Weertenaren geen verandering op het scorebord.

Een slotoffensief van Merefeldia diende zich aan nadat het de grip terug had op de wedstrijd. Nick Wijnen, die debuteerde vandaag, werd ingebracht. Even daarna werd rechtsachter Maikel Hermans ook nog eens naar voren gestuurd om dat ene doelpunt te forceren. Het mocht echter niet baten. Nadat de uitstekend leidende Slavenburg het na negentig minuten welletjes vond bleek de 0-0 een feit.

Door een 1-4 overwinning op koploper Maarheeze staat DESM nu op de eerste plaats. Merefeldia en Maarheeze komen op punten gelijk, maar de Brabanders hebben een beter doelsaldo en bezetten dus de tweede plaats. Over twee weken staat de volgende competitiewerdstrijd op de planning: de derby tegen RKSVO in Ospel.