Merefeldia B1 - SVC 2000 B1

9 maart 2015 0:00

NULL

Merefeldia B1 overklast SVC

Merefeldia B1 heeft zaterdag tegenstander SVC 2000 met een kansloze 7-0 nederlaag naar huis gestuurd. De thuisclub was er op gebrand om revanche te nemen voor de 3-1 nederlaag in de heenwedstrijd en startte uitstekend.

Binnen vijf minuten zorgden Joeri en Jasper ervoor, dat Maiko en Lars doeltreffend konden uithalen. SVC 2000, dat een aantal basisspelers miste, kwam deze tik niet meer te boven. Merefeldia viel naar hartenlust aan en bleef gevaarlijk. Een schot van Bjorn ging maar net naast, meteen gevolgd door een prachtige aanval, die door Philip doeltreffend werd afgerond.

In de tweede helft probeerden de gasten zich te herstellen door enkele omzettingen, maar binnen een paar minuten volgde de genadeklap. Uit een mooie pass van Gijs tikte Maiko heel bekwaam de 4-0 tegen de touwen.

SVC gaf echter niet op en zocht de aanval. Dit leidde plotseling tot een aantal kansen, maar keeper Michiel liet zich niet passeren. Ook niet toen de bal tot twee keer toe van dichtbij werd ingeschoten.

Door het opdringen van SVC ontstond er wel ruimte voor snelle tegenstoten en daar maakte Merefeldia efficiënt gebruik van. Na een half uur had Dennis de bal zomaar voor het intikken na een combinatie van Philip en Maiko. Daarna ging rechtsback Daan mee op avontuur, speelde een verdediger door de benen en scoorde heel beheerst zijn eerste doelpunt. Het slotakkoord was voor Philip. Met een vrije trap van zeker 25 meter scoorde hij z’n tweede doelpunt en bepaalde de eindstand op 7-0.

Zaterdag staat om 15.00 uur de thuiswedstrijd tegen het nog steeds ongeslagen Laar B1 op het programma. Inzet een periodetitel en de tweede plaats op de ranglijst achter de gedoodverfde kampioen MMC.