Merefeldia verliest in Linne

29 maart 2015 0:00

Merefeldia heeft een dure nederlaag geleden in de race om het kampioenschap. Vijf minuten voor rust, wanneer beide ploegen met de gedachten al bijna bij de thee waren, sloeg Nick Meeuwissen twee maal toe.

Een onrustige openingsfase zorgde voor onnodig veel balverlies en reactievoetbal. De omstandigheden zorgde niet bepaald voor een plezierige voetbalmiddag. Het voetbal op het veld bracht daar helaas weinig verandering in. De eerste kans van de middag liet lang op zich wachten. Na ruim een half uur spelen mocht het eerste gevaar voor het doel van Linne genoteerd worden.

Koen van den Beucken verlengde een lange bal van Maikel Hermans met zijn hoofd. Deze viel op het hoofd van spits Koen Vaas, die hem op zijn beurt weer perfect neerlegde voor de doorgelopen Van den Beucken. Deze stuurde Ken Boonen diep aan de linkerkant met een goede wreeftrap. Boonen zocht het 1-tegen-1 duel op en won deze. Zonder aarzelen schoot hij het leer richting doel, maar trof helaas de verkeerde kant van het net.

Beide ploegen leken zich te verzoenen met de brilstand tijdens de rust. Niets was minder waar. Na een inspeelbal van Ruud Wulms op Maikel Hermans zette Linne goed druk. De verovering was uitstekend van Giovanni Swemers, die direct spits Nick Meeuwissen in stelling bracht. Deze reageerde erg snel en zorgde met een geplaatste bal in de rechterbenedenhoek voor de 1-0.

Merefeldia was de grip op het spel volledig kwijt. Linne profiteerde daar in de laatste minuut uitermate van. Een lange bal van achteruit werd in de zestien-meter van Merefeldia gepompt. Ruud Wulms dacht de bal op te rapen en coachte zijn manschappen aan. Wulms verkeek zich echter volledig op de bal en maakte een onnodige overtreding op de rand van zijn strafschopgebied. Scheidsrechter Van den Beucken twijfelde geen moment en wees resoluut naar de stip. Strafschop en een gele kaart. Het was wederom plaaggeest Nick Meeuwissen die de bal opeiste voor zijn tweede van de middag en zijn tweede binnen vier minuten. Hij koos weer voor de linkerhoek. Wulms zat er nog aan met zijn vingertoppen, maar dit bleek onvoldoende: 2-0.

Na de rust diende het alles-of-niets offensief zich al snel aan van Merefeldia. Het middenveld werd veelal overgeslagen met ballen richting de aanval. Tot veel gevaar voor het doel zorgde het helaas niet. Mooi was het spel van Linne niet, wel effectief. Ballen werden gedachteloos naar voren gepegeld en het was gokken op een goede ingeving van de aanvallers. Alleen in de eindfase leverde dit een aantal mogelijkheden op. Invaller Van de Venne probeerde het tweemaal. De eerste keer vloog zijn bal naast. De tweede keer was het Wulms die redde.

De grootste mogelijkheid voor Merefeldia was de laatste aanval van de wedstrijd. Een uitstekend invallende Conner Bax speelde Van den Beucken vrij aan de linkerkant. Deze slingerde de bal voor het doel. Voor het eerst in de wedstrijd zat de doelman van Linne er naast. De bal belandde voor de voeten van de naar binnen gesnelde Ken Boonen en hij schoot de bal richting doel. De doelman herstelde zijn fout zelf door de bal op miraculeuze wijze uit het doel te ranselen en stelde daarmee de 2-0 overwinning veilig.

Ondanks het verlies blijft Merefeldia wel aan kop. Achtervolger Maarheeze liet een dag eerder twee punten liggen bij buurman Budel. DESM blijft, met de wedstrijd tegen RKSVO nog voor de boeg, op twee punten achterstand staan. De volgende wedstrijd van Merefeldia staat op 12 april gepland. Dan is Budel te gast in Nederweert.