Merefeldia B1 - FC Oda B1

29 maart 2015 0:00

NULL

Merefeldia B1 haalt fors uit

Op de laatste zaterdag van maart heeft Merefeldia B1 voor de elfde keer op rij een competitiewedstrijd winnend afgesloten. Tegenstander FC Oda was geen partij, het werd met een kansloze 8-0 nederlaag naar huis gestuurd en mocht blij zijn dat het daarbij bleef.

Merefeldia startte overrompelend. In een hoog tempo ging de bal rond en de tegenstander moest al na twee minuten het hoofd buigen. Nadat Philip nog net op tijd werd afgestopt, kon Maiko de terug springende bal tegen de touwen werken. Meteen na deze treffer was Bram dicht bij nummer twee, maar hij raakte slechts de binnenkant van de paal.

Merefeldia was oppermachtig en het bleef kansen regenen. Binnen tien minuten maakte uitblinker Philip een pure hattrick en stond het 4-0. Eerst rondde hij een voorzet van Thijs af, even later deed hij het nog eens dunnetjes over na opnieuw een assist van Thijs. De derde treffer van Philip was werkelijk van grote klasse. Na een uitgekiende aanval zette Lars de bal uitstekend voor, Philip bedacht zich geen seconde en nam de bal direct op de pantoffel. Waarschijnlijk heeft de keeper het schot alleen maar gehoord. Na een half uur beloonde Thijs zichzelf, na goed doorzetten bekroonde hij een solo met het vijfde doelpunt.

Na rust kroop Oda iets uit zijn schulp en probeerde wat aanvallen op te zetten, tot kansen leidde dit echter niet. Merefeldia bleef goed combineren, Dennis, Philip en Thijs hadden de stand zelfs naar een hoger level kunnen tillen. Die eer lieten ze over aan Gijs, na een kwartier zorgde hij voor 6-0.

In de slotfase vielen er nog twee treffers te noteren.  In de 32e minuut mocht Bjorn 7-0 binnenlopen, na voorbereidend werk van Philip en Joeri. De laatste treffer was een eigen doelpunt, Joeri gaf de bal voor op Dennis en een verdediger trapte de bal in paniek in eigen doel.

Meteen daarna maakte de goed leidende scheidsrechter een einde aan de sportieve wedstrijd, een afgetekende 8-0 overwinning op een heel zwak FC Oda.

Komende zaterdag volgt thuis de bekertopper tegen Venlosche Boys B1. De Venlonaren staan momenteel op een zevende plaats in de derde divisie. De wedstrijd begint om 15.00 uur op sportpark de Bengele, supporters zijn van harte welkom.