Merefeldia B1 - Laar B1

7 juni 2015 0:00

NULL

Merefeldia B1 laat overwinning glippen

Merefeldia B1 is er niet in geslaagd om de finale van de nacompetitie in winst om te zetten. Nadat Laar in blessuretijd op 2-2 kwam, scoorde de Weertenaren in de verlenging het beslissende derde doelpunt. Hierdoor gaat het laatste ticket voor de hoofdklasse naar SV Laar.

Het was een bijzonder spannende wedstrijd op het prachtige, zonovergoten sportpark van Leveroy. Onder toeziend oog van een groot aantal toeschouwers gingen beide teams tot het uiterste om de winst binnen te halen, uiteindelijk was Laar het meest effectieve team.

Vanaf de aftrap had Merefeldia moeite met het fysiek sterkere Laar. De middenvelders en beide spitsen waren continue in beweging en zetten goed druk naar voren. Hierdoor was het voor Merefeldia moeilijk om het geliefde combinatiespel uit te voeren. Bovendien schroomden de spelers van Laar er niet voor om een flink aantal overtredingen te maken. Helaas trad de scheidsrechter hier niet genoeg tegenop.

Ondanks dat kwam Merefeldia toch op voorsprong. Een lange, strakke vrije trap van Bjorn werd niet goed weggekopt en belandde voor de voeten van Philip, die keurig afrondde met een schuiver in de korte hoek. Merefeldia kreeg daarna diverse kansen om de score uit te breiden, maar twee kopballen van de sterk ingevallen Jean-Louis werden door de keeper onschadelijk gemaakt. Een mooie voorzet werd door Philip over geschoten en Bram krulde een vrije trap op de lat. Laar moest het hebben van counters, maar wel met succes. Na een miscommunicatie in de verdediging profiteerden de twee snelle spitsen optimaal. Geheel tegen de verhouding in stond het plotseling 1-1.

Merefeldia kreeg intussen meer vat op het middenveld en tot twee keer toe was Gijs dichtbij een treffer. Een voorzet van Joeri ging over en in een 1-1 situatie met de keeper ging de bal wild over. Aan de andere kant zorgde Laar voor gevaar door afstandsschoten en vrije trappen, maar keeper Michiel liet zich niet passeren.

Na rust begon Merefeldia uitstekend met kansen voor Jean-Louis en Gijs. Er werd pas gescoord na een fenomenale pass van Gijs op Joeri, die de bal heel eenvoudig binnen werkte.  Merefeldia bleef kansen creëren, maar helaas ontbrak de juiste scherpte. In het slotoffensief gooide Laar er meer en meer de beuk in en trachtten ze de gelijkmaker te forceren. Op het moment dat niemand het meer verwachtte, verraste Laar diep in blessuretijd de verdediging van Merefeldia.

Met deze dreun moesten de Nederweertenaren de verlenging in, bovendien zaten verschillende spelers er compleet doorheen na het grote aantal wedstrijden van de laatste weken voor beker en nacompetitie. Ook bij Laar sloegen kramp en blessures toe, het werd voor beide teams een complete uitputtingsslag.

In de eerste verlenging kreeg Merefeldia opnieuw een tik te verwerken, toen de handige spits dwars door het hart van de achterhoede soleerde en 2-3 scoorde. Meteen hierna was het bijna 2-4 na een counter en een vrije trap, maar keeper Michiel voorkwam de beslissing.

Met de allerlaatste krachten zette Merefeldia nog één keer aan in een alles of niets offensief. Gijs kopte in, de rebound belandde op de paal, Lars raakte de lat en na een scrimmage werd de bal tot drie keer toe uit het doel gewerkt. Laar piepte en kraakte, maar gaf de winst niet meer uit handen. Na het laatste fluitsignaal vielen de spelers zwaar teleurgesteld en uitgeput op de prachtige grasmat.

Helaas geen prijs voor de B1, maar wel een geweldig seizoen met een tweede plek in de competitie en halve finalist voor de beker van district Zuid 2. En wat nog belangrijker is, een geweldig team dat vaak voortreffelijk voetbal heeft gespeeld. Complimenten voor iedereen!

Tenslotte ook alle supporters, bedankt voor jullie steun!