FC Geleen Zuid B1 - Merefeldia B1

20 maart 2016 0:00

NULL

Merefeldia B1 bij vlagen grandioos

Merefeldia B1 heeft geen spaan heel gelaten van tegenstander Geleen Zuid. Na een moeizame overwinning in Nederweert, volgde in de return een royale 0-7 en hiermee kwam de thuisclub nog heel goed weg.

Van meet af aan speelde Merefeldia als een echte koploper, zelfverzekerd en met veel enthousiasme werd onmiddellijk de aanval gezocht. De thuisclub zakte ver in en probeerde met lange halen de spitsen te bereiken, maar alle gevaar werd in de kiem gesmoord.

Met flitsende combinaties en veel beweging overklaste Merefeldia zijn tegenstander volledig in het eerste half uur. Al na 2 minuten knalde Gijs 0-1 in de bovenhoek, drie minuten later verdubbelde Bram de score met een uithaal in de verre hoek. Na een kwartier besliste Philip de wedstrijd met de derde treffer, een toegekende vrije trap krulde hij prachtig om de muur in het doel.

Merefeldia ging in een hoog tempo verder en bleef kansen creëren via Jean Louis, Thijs, Maiko en Gijs. Maar met kunst en vliegwerk werd een hogere score voorkomen. Net voor rust lukte het Thijs wel om er 0-4 van te maken, na een combinatie over vele schijven.

In de extra tijd kregen de Zuid-Limburgers zowaar een kans om iets terug te doen. Na een foute pass kon een aanvaller alleen op de keeper afgaan, maar in plaats van te scoren belandde de bal op de lat. Ook de kopbal in de rebound miste het doel.

In de tweede helft ging Merefeldia gewoon door met aanvallen, ofschoon Geleen Zuid wat meer van het doel af probeerde te voetballen. Meteen in de eerste minuut eindigde een solo van Bram op de vuisten van de keeper. Een paar tellen later bekroonde Maiko een mooie rush heel koelbloedig met de vijfde treffer.

In het volgende kwartier verdween de scherpte een beetje. Zo lieten Jean Louis en Gijs een paar dotten van kansen liggen, maar in de 25e minuut nam Jean Louis revanche door een corner van Thijs feilloos binnen te koppen. Na de 0-6 kreeg verdediger Jesper een grote mogelijkheid om zijn eerste doelpunt te scoren, maar het bleef bij een poging.

Net voor tijd stelde Jean Louis de sterk spelende Bram in de gelegenheid om zijn tweede doelpunt van de middag aan te tekenen en daarmee kwam de eindstand op 0-7. Hierdoor kan Merefeldia B1 op 2 april thuis tegen SV Laar het kampioenschap binnenhalen.

Tenslotte nog een compliment voor de vervanger van de aangewezen scheidsrechter. Als lid van Geleen Zuid floot hij een uitstekende wedstrijd.

Zaterdag 26 maart speelt Merefeldia B1 voor de beker uit tegen Venray B1, nummer twee uit de andere hoofdklasse. De aanvang is om 13.30 uur, inzet een plaats bij de laatste 8. Supporters zijn van harte welkom op sportpark De Wieen, Sportlaan 6 in Venray.