Merefeldia verpulvert VV VOS

24 april 2016 0:00

Merefeldia heeft vanmiddag de grootste competitiezege in de clubhistorie geboekt. Tegen VV VOS boekten de geelzwarten een ongekende 16-0 overwinning, waardoor de ploeg uit Venlo officieel gedegradeerd is.

Een middag, die zich afspeelde onder regenachtige omstandigheden, zou een middag worden voor een monsterscore. Binnen vijf minuten was de wedstrijd in principe al gespeeld. Een doelpunt van Huub Vonken in de tweede minuut, na goed doorzetten van Sven Gommers en een voorzet van Rick Tullemans op maat voor Ken Boonen zorgde voor een snelle en comfortabele voorsprong.

Maar de scoringsdrift van de Nederweertenaren stilde niet voor de rust. Een kwartier bleef het rustig, daarna ging het gas vol open. Bjorn Bastiaans, die in de basis mocht starten door een schorsing van Mark Smolenaers, bediende Ivo de Bruin op maat, die hard binnen kopte: 3-0. Amper vijf minuten later was het Sven Gommers die in een leeg doel kon binnen tikken na een breedtebal van Ken Boonen: 4-0.

Weer luttele tellen later was het Huub Vonken die voor zijn tweede van de middag tekende. Bastiaans en Vonken gingen alleen op doel af. De B-junior was niet zelfzuchtig, waarna Vonken de bal over de doellijn liep: 5-0. Alsof het voor de Venlonaren nog niet erg genoeg was kwam er vijf minuten voor rust nog een eigen doelpunt van Arnold Xhofleer bij, na een voorzet van Conner Bax: 6-0. Een prima knal van Ken Boonen van rand zestienmeter bepaalde de 7-0 ruststand.

Na de thee bleek het spelbeeld niet te veranderen. Merefeldia bleef maar scoren en scoren. Tien minuten na de pauze draaide invaller Lars van Werde zich vrij en schoot voor de 8-0 raak. Twee minuten later zorgde Huub Vonken voor de 9-0 en weer vijf minuten later was het de zestienjarige Lars van Werde die met zijn tweede van de middag de dubbele cijfers op het scorebord zette: 10-0.

Ken Boonen maakte de 11-0 op aangeven van Bjorn Bastiaans. Bjorn Bastiaans, ook pas 16 jaar, tekende zelf voor de 12-0. Met zijn vierde van de middag was het Ken Boonen die voor de 13-0 zorgde. Met nog een kwartier op de klok zette de ploeg van trainer Thijs Knapen nog eenmaal aan. Huub Vonken scoorde zijn vierde goal van de wedstrijd (14-0) en ook A-junior Rick Tullemans deelde mee in het doelpuntenfestijn: zijn afstandschot betekende de 15-0. Vijf minuten voor tijd was het slotakkoord van de middag voor Ken Boonen. Als topscorer van de dag bepaalde Boonen met zijn vijfde treffer de eindstand op 16-0.

Ondanks de enorme hoge score is een compliment voor het team van VOS op zijn plaats. Je kunt ook niet opkomen, terugtrekken, weglopen of er een schoppartij van maken. Dat deed VOS niet. Op uiterst correcte en sportieve wijze blijven voetballen. Verloren weliswaar, maar ons respect hebben zij gewonnen.

MEREFELDIA - VV VOS 16-0 (7-0)