ST Brevendia/Altweerterheide/Crescentia JO15-1 - Merefeldia JO15-1

4 juni 2017 0:00

NULL

Merefeldia C1 de terechte kampioen

Merefeldia C1 is erin geslaagd om een glansrijk seizoen met de titel af te sluiten. Vanaf augustus werden alle wedstrijden gewonnen, behalve de bekerwedstrijd tegen concurrent Haelen. Die ging in de allerlaatste seconde met 2-1 verloren. In de competitie lukte het alleen RKMSV om een gelijkspel uit het vuur te slepen en werd Haelen voor een talrijk publiek na een geweldige wedstrijd met een 3-1 nederlaag naar huis gestuurd. Maar omdat Haelen alle andere wedstrijden had gewonnen, moest de uitgestelde uitwedstrijd tegen Brevendia beslissing brengen.

De voorbereiding verliep niet al te soepel. Door een traktor en een vuilniswagen, die ook tergend langzaam op weg waren richting Stramproy, kwamen we een kwartier later aan dan gepland. Tijdens de warming up begon het ook nog eens te onweren. Dat voorspelde niet veel goeds?

Brevendia, altijd een geduchte tegenstander, begon de wedstrijd met een ijzeren wil om resultaat te boeken. Ze gaven Merefeldia de titel beslist niet cadeau en dat is een compliment.

In het eerste kwartier kwam Merefeldia totaal niet in het vertrouwde spel. Brevendia probeerde door een stevige dekking de gevaarlijke spitsen uit te schakelen, om daarna met lange halen de snelle linkeraanvaller aan het werk te zetten. Maar gelukkig speelden Tijn, Stan en Raf achterin een ijzersterke wedstrijd.

Na 15 minuten had geen van beide teams ook maar een enkele kans gehad, dus tijd om in te grijpen. Spits Kamil, die te laat was, kwam in het veld en dat betekende de totale ommekeer! Direct werd het gevaarlijk voor het doel van Brevendia. Amper vijf minuten in het veld gaf Kamil vanaf rechts een strakke voorzet, die door Reno strak tegen de touwen werd gewerkt.

Nog geen twee minuten later was het weer raak door dezelfde spelers. Door goed druk vooruit te zetten ontfutselde Kamil de bal bij een verdediger en legde meteen af op Reno, die heel cool zijn tweede treffer aantekende.

Merefeldia had de tegenstander volledig in de tang en de spanning gleed van het team. Net voor rust werd de wedstrijd eigenlijk beslist. Na een slimme pass van Vince ging man of the match Reno weer op avontuur. Met grote passen passeerde hij enkele verdedigers om tenslotte de bal keihard in het doel te rammen. Door een pure hattrick van Reno kon Merefeldia met een geruststellende 0-3 gaan rusten.

Na de ranja begon Merefeldia heel goed aan het tweede deel. Met vlotte combinaties werd Brevendia opnieuw teruggedrongen, maar plotseling was het aan de andere kant 1-3 door een snelle uitbraak via de linkerspits.

Brevendia probeerde nog een keer aan te zetten en kreeg kort hierna nog een kans om echt terug te komen in de wedstrijd, maar de voorzet werd door de spits niet op waarde geschat.

In de 50e minuut ging de bal voor Merefeldia op de stip, toen spits Kamil in de zestien van de bal werd geduwd. Maar ook nu ging de zoveelste strafschop naast het doel.

Tien minuten later zette topscoorder Reno de kroon op zijn effectieve werk door 1-4 binnen te knallen. Hiermee was de wedstrijd gelopen.

In de laatste minuten mocht ook spits Kamil na goed doorzetten zijn wedstrijd opsieren met 1-5. Dat Brevendia net voor tijd nog tegenscoorde deerde niemand.

De titel is binnen, het doel bereikt. Na het laatste fluitsignaal van de uitstekende scheidsrechter barstte het feest los met de meegereisde supporters en knalden de kurken van de champagneflessen.