Zwak Merefeldia pakt volle buit in Zeilberg

19 september 2010 0:00

Zonder maar een moment goed in de wedstrijd te zitten heeft Merefeldia drie punten overgehouden aan de ontmoeting met ZSV. De doelpunten van Errol van Kempen en Martijn van Nierop waren uiterst effectief en tevens voldoende voor de eerste zege van het seizoen: 0-2.

ZSV-06

Drukte voor het Merefeldia-doel, een vaak voorkomend spelbeeld.

ZSV zette de wedstrijd al vroeg naar zijn hand en wist Merefeldia aardig terug te dringen op eigen helft. Na een kwartier kon Ken Boonen voor het eerst ontsnappen, maar een slimme overtreding van Thijs Joosten voorkwam schade voor de thuisclub. Ook Errol van Kempen wist in de openingsfase eenmaal voor het doel te verschijnen, maar zijn inzet werd knap gekeerd door keeper Dirk van de Mortel.

Errol van Kempen stuit op doelman Van de Mortel.

Aan de andere kant had Merefeldia enigszins moeite met de behendige Rick van de Putten. Via de linkerflank volgde een aantal prima voorzetten, maar telkens wisten Hans Verbaarschot of Maarten Kuunders zich geen raad met de mogelijkheden. Ook de vele hoekschoppen ten spijt, de ZSV'ers hadden zichtbaar moeite het net te vinden. De beste kans voor de ploeg van John Elbers was nog voor Thijs Joosten. Opnieuw uit een corner legde Rob van Bree de bal op de voet van de verdediger, maar zijn uithaal knalde via de onderkant van de lat weer terug het speelveld in. Bart van de Akker ondernam niet veel later een nieuwe poging, maar ook zijn inzet werd door doelman Roy Looyen tot hoekschop verwerkt.

ZSV-03

Errol van Kempen zal de bal voorlangs gaan schieten.

Een goede een-twee tussen Raimondo Congiu en Errol van Kempen, kort voor het half uur, bracht de Merefeldianen weer wat hoop. De pass van Van Kempen mistte echter alles en iedereen. Een drietal minuten later kon Naard Vaes de bal oppikken, nadat back Bart van de Manakker zijn doelman in verlegenheid had gebracht met een tekorte terugspeelbal. Even leek het nog mis te gaan, maar zijn voorzet bereikte toch nog Errol van Kempen die via de paal de bal in het doel frommelde: 0-1.

ZSV-04

Nu is Van Kempen wel trefzeker na missers in de ZSV-defensie.

Nog voor rust kreeg ZSV een handvol kansen de stand gelijk te trekken, maar telkens stonden de Merefeldia-verdedigers op de juiste positities. De grootste domper die de geelzwarten moesten verwerken was het gedwongen vertrek van Thijs Joosten. Arbiter Bus stuurde de verdediger naar de kleedkamer na het vasthouden van de 'doorgebroken' Ken Boonen. Geel was voldoende geweest, daar aanvoerder Rob van Bree zich nog op gelijke hoogte bevond.

ZSV-05

Koen Kuunders onderneemt een doelpoging.

Ondanks de nummerieke minderheid bleef ZSV ook in de tweede helft de betere ploeg. Dat Merefeldia minuten lang niet uit het eigen strafschopgebied kon blijven was een pijnlijke constatering. Verdedigen was het sleutelwoord en dat deden de Nederweertenaren met verve.

ZSV-07

De kopbal van Maarten Kuunders gaat over het doel.

Koen Kuunders zag zijn schot over de kruising zeilen, een vrije trap van Rob van Bree werd onschadelijk gemaakt en ook een schot van Maarten Kuunders werd door Roy Looyen beheerst over het doel getikt. Een onschuldige botsing met deze Maarten Kuunders bleek voor Jack Vonken het einde van de wedstrijd. Hij verliet met twee hoofdwonden het strijdtoneel.

ZSV-08

Stijn Huijsmans is Rob van Bree te slim af.

Waar ZSV aan vele doelpogingen niet voldoende had, bleek een pover Merefeldia deze middag aan een handvol kansen genoeg te hebben. In de slotminuut bekroonde Martijn van Nierop een spaarzame uitval tot een tweede treffer en stelde daarme de eerste derdeklasse-zege sinds 24 april 2005 definitief veilig.