Einde bekeravonturen MO15 en MO19

2 april 2018 21:30

De MO15 speelde hun achtste finale tegen Caesar uit Beek en verloor hun wedstrijd met 7-2, wat geen schande is. Dit zeer jonge team bestaat sinds de winterstop grotendeels uit meisjes van de voormalige JO13-4G.
De MO19 is na een 3-2 verlies tegen RKHSV in de kwartfinale voor de beker met opgeheven hoofd uitgeschakeld.

Tegen de ongeslagen najaarskampioen keken onze meiden na een half uur spelen tegen een 2-0 achterstand aan, hoewel de kansen er waren geweest om zelf te scoren. Nog voor rust wisten ze de achterstand terug te brengen tot 1 doelpunt. Na rust werden de ruggen nog eens extra gerecht en lukte het om de gelijkmaker te maken. De wedstrijd stond duidelijk op kantelen toen het noodlot toesloeg, de door blessures geplaagde achterhoede verloor vervangend libero Marit door een kniekwetsuur en niet veel later viel ook haar vervanger op die positie, Rianne, uit na een harde bal tegen het hoofd.
Voor de tegenstander het moment om een wel zeer ongelukkig doelpunt te scoren. Onze meiden konden toch nog een sterk slotoffensief er uit persen, waarbij een strafschop toegekend had kunnen worden. Helaas mocht dat niet meer baten.
Ondanks het verlies kunnen ze met trots terugkijken op deze wedstrijd, waarin Elke ook voor het laatst meespeelde vanwege lichamelijk klachten.

Woensdag 11 april treedt de MO17 aan in en tegen FC Maasgouw in de achtste finale. De avond ervoor speelt de JO19-1 hun kwartfinale thuis tegen het Sittardse DVO.