Facebook Toestaan Niet toestaan

Merefeldia afgetroefd door gehavend DESM

2 oktober 2010 0:00

Merefeldia heeft zondagmiddag drie dure punten verspeeld. In Weert eindigde de eerste derby van het seizoen met 2-1 in het voordeel van DESM. Niet op basis van de kwaliteitsverhoudingen, maar vooral inzet en strijdvaardigheid in de tweede helft bracht de overwinning terecht bij de Weerternaren.

DESM-31

Niet voor het eerst mag de tegenstander vrij inkoppen uit een hoekschop.

Merefeldia begon goed aan de wedstrijd en was het eerste half uur de bovenliggende partij. Na zeven minuten viel de eerste kans te noteren. Naard Vaes bracht na een prima actie Martijn van Nierop in stelling, maar de kopkans ging over het doel.

Andere mogelijkheden voor Merefeldia waren enkele vrije trappen van Thijs Doensen. De twee pogingen konden Kenny Moonen echter niet verontrusten. Wel had de DESM-doelman alle geluk toen een vrije trap van Jack Vonken net werd gemist door Maikel Hermans en het leer in de rebound ook voorbij ging aan Errol van Kempen. Enkele minuten later wordt Moonen alsnog verslagen. Een hoekschop van Martijn van Nierop wordt door diverse verdedigers niet goed verwerkt, waardoor Bart Boonen kan schieten en als laatste Naard Vaes de bal over de doellijn weet te krijgen: 0-1.

DESM-32
Kenny Moonen is kansloos wanneer Naard Vaes het laatste tikje geeft.

Na een klein half uur weet ook DESM zich wat kansen te creëeren. Lennard Schreurs schiet in de handen van Roy Looyen en ook bij de kopbal van Ralph Wulms brengt Looyen redding. Ook na een snelle uitbraak van Stephan Coolen is de Merefeldia-keeper attent bij de eerste paal.

DESM-35
Roy Looyen ontfermt zich over de bal na een inzet van Lennard Schreurs.

Nadat scheidsrechter Van Kuyen zich had verslikt in de voordeelregel, mag Naard Vaes nu wel ontsnappen aan zijn bewaker. De steekpass van Van Kempen is echter te hard: de alerte Kenny Moonen komt uit en is eerder bij de bal. Door zijn ingreep belandt de bal wederom voor de voeten van Van Kempen die jammerlijk van zo'n 30 meter naast het lege doel schiet.

DESM-34
Kenny Moonen is eerder bij de bal dan Naard Vaes.

Een minuut later valt het doelpunt aan de andere kant. Een vrije trap op de middenlijn wordt door Timo Zenden voor het doel van Roy Looyen gepompt. Ondanks de aanwezigheid van Maikel Hermans is Lennard Schreurs succesvoller dan de twee Merefeldia-spelers. Hij spingt hoger, profiteert van het halve werk en scoort de gelijkmaker.

DESM-36
Tussen twee Merefeldianen in kan Schreurs de 1-1 binnen koppen.

De tweede helft is het kijken aanzienlijk minder waard. DESM ontworstelde zich aan de druk van de bezoekers en kreeg alleen al op strijd meer vat op Merefeldia. Door de tomeloze inzet kregen de Weerternaren ook de meeste kansen op een voorsprong.

DESM-37
Thijs Doensen is eerder bij de bal dan Timo Zenden.

DESM-38
Stephan Coolen omsingelt door Raimondo Congiu.

Halverwege de tweede helft wordt DESM beloond voor haar betere wedstrijdmentaliteit. Alweer laat Merefeldia zich piepelen bij een standaardsituatie. A-junior Daan Rietjens wordt bij een hoekschop op maat bediend en mag vrij inkoppen: 2-1.

DESM-31
Daan Rietjens kopt de bal achter doelman Looyen en DESM leidt.

Pas na 35 minuten in de tweede helft weet Merefeldia zich weer een kans te verschaffen. Een mooie steekpass brengt Errol van Kempen vrij voor de goal van Moonen, maar hij schuift de bal tegen de paal. Stan Rademakers kan vervolgens opruimen, maar voorkomt niet dat de bal voor de voeten van invaller Daan Deijsselberg valt. Zijn uithaal wordt gepareerd door de DESM-goalie.

DESM-39
Errol van Kempen mist het geluk: de bal valt niet binnen.

DESM-40
Ook in de rebound wordt de inzet van Daan Deijsselberg gekeerd.

Vlak voor het einde kan Niels van Knijff de derby beslissen. Hij mist een grote kopkans op 3-1. Het werd de ploeg van John Versleeuwen bijna fataal, want de beste mogelijkheid is in de extra tijd voor Merefeldia. Met alleen doelman Moonen voor zich, heeft Ken Boonen de hoek voor het uitzoeken. De 2-2 valt niet: Boonen schiet op de lat.

DESM-41
De misser van Niels van Knijff wordt de thuisclub bijna fataal.

DESM-42
Ken Boonen alleen voor Ken Moonen.

DESM-43
Voor de tweede week op rij wordt een enorme kans in de extra tijd gemist.

Aanstaande zondag speelt Merefeldia de tweede derby. In Nederweert is dan kampioen MMC Weert te gast.