Beker: Wilhelmina'08 wipt sterker Merefeldia

19 oktober 2010 0:00

Voor het vierde seizoen op rij is Merefeldia gestrand in de eerste knock-outfase van het KNVB-bekertoernooi. Op sportpark Drakesteyn in Weert was Wilhelmina'08 effectiever en won daarom met 2-0.

Dat Merefeldia goede wedstrijden afwisseld met slechte partijen is bekend, maar een tweedeklasser de wil opleggen is nieuw. Toch was het kenmerkend voor het bekertreffen met Wilhelmina'08. De eerste helft speelde zich af in een hoog tempo, waarbij de thuisclub het initiatief opvallend vaak aan Merefeldia liet. Drie kansen in het eerste kwartier waren het resultaat. Een mogelijkheid voor Ken Boonen met het hoofd, een doortocht van Maurice Niesten en een schot van afstand van Koen Vaas deden het scorebord niet verroeren.

De eerste de beste keer dat Wilhelmina'08 het doel van Roy Looyen van dichtbij ziet, is het gelijk raak. Merefeldia kan de bal niet wegwerken, waarna Rhodri van Dooren hem kan oppikken, draaien en uithalen: 1-0. Merefeldia laat het er niet bij zitten en krijgt nog voor rust kansen op goals. Iets na het half uur verricht Maurice Niesten wederom goed werk op de linkerflank en biedt Errol van Kempen een uitstekende mogelijkheid, maar de nummer 10 schiet voorlangs. Een vrije trap van Daan Deijsselberg bereikt het hoofd van Koen Vaas, maar hij bevindt zich in buitenspelpositie wanneer hij doelman Spee verslaat.

In de tweede helft knalt Van Dooren in het zijnet, maar daarna is het weer geel en zwart dat het meeste aanspraak mag maken op een doelpunt. Koen Vaas komt net tekort na een aanval over rechts en een voorzet van Ken Boonen. Jack Vonken schiet een vrije trap in de muur en een kwartier voor tijd lijkt de ingevallen Naard Vaes op weg naar de 1-1. Op snelheid dwingt hij een vrije doortocht af, maar wanneer hij kiest om over doelman Spee heen te schieten, schiet hij ook over het doel. Even daarvoor was ook Banamin Alkamouchi dicht bij een treffer, maar Bart Boonen redde adequaat.

Terwijl Merefeldia er nog een slotoffensief uitperste, loerden de Weertenaren op een counter. Die kwam er vijf minuten voor tijd, met succes. Mustapha Koroma kwam even snel als listig opzetten en bood Rhodri van Dooren een niet te missen kans. De voormalig spits van Hebes en RIOS'31 schoot daarmee alle hoop van de Merefeldianen aan diggelen.