Blunderend Merefeldia geeft ZSV zege cadeau

20 februari 2011 0:00

Merefeldia heeft zondagmiddag een 2-0 voorsprong niet weten vast te houden. De ploeg van Rob Lemmens hielp ZSV in de tweede helft flink in het zadel, waardoor de gasten uit Zeilberg met de volle buit Nederweert verlieten. De 2-3 betekende de eerste thuisnederlaag voor Merefeldia.

ZSV-21

Looyen moet reddend optreden om een vroege achterstand te voorkomen.

Hans Verbaarschot werd zondagmiddag de grote man. Met drie doelpunten repareerde hij de opgelopen schade en voorkwam zo een nederlaag voor de titelkandidaat. Al na drie minuten kan hij de score openen, nadat het Bart Boonen niet lukt de bal weg te werken. Verbaarschot profiteert niet van zijn fout want het schot dat volgt is niet meer dan een rollertje, gemakkelijk op te rapen door doelman Looyen.

Koen Kuunders redt op de doellijn na het schot van Tim Poell.

Het blijkt de opmaat voor Merefeldiaans succes, want het is een tijdje lang eenrichtingsverkeer aan de Bengele. ZSV'er Koen Kuunders voorkomt op de doellijn succes van Tim Poell en na zeven minuten stuurt Martijn van Nierop Errol van Kempen de diepte in. De voorzet die volgt is net iets te hard voor Koen Vaas, want het leer gaat aan zijn schoen voorbij.

ZSV-24

Aanvoerder Tim Poell kopt de bal door.

ZSV-23

Errol van Kempen schiet door de benen van Dirk van de Mortel: 1-0.

Binnen tien minuten is het toch raak voor Merefeldia. De steekpass van Ken Boonen op Errol van Kempen is perfect, waardoor de nummer tien vrij voor Dirk van de Mortel verschijnt. Door de benen van de doelman belandt de bal tegen de touwen: 1-0.

ZSV-25

Maurice Niesten ruimt op met het hoofd.

ZSV weet toch ook het vijandelijk doel te vinden. Uit een hoekschop van Geert Verhees kijken de Merefeldia-verdedigers hoe hoog Maarten Kuunders kan koppen. Tot geruststelling van velen kopt Kuunders hoog over.

ZSV-26

Maarten Kuunders kopt, de Merefeldia-spelers niet.

Net na het half uur komt Merefeldia op een verdiende 2-0 voorsprong. De voorzet van Ken Boonen kan niet worden onderschept door de ZSV-defensie en Koen Vaas heeft alleen nog een leeg doel voor zich. De uitgelezen mogelijkheid betekent een verdubbeling van de marge.

ZSV-27

Koen Vaas brengt Merefeldia op een comfortabele voorsprong.

Nog voor de pauze doet de Brabenders iets terug. Balverlies van Van Nierop leidt tot een razendsnelle omschakeling van ZSV. De snelle Rick van de Putten is Maurice Niesten de baas en zijn voorzet op Hans Verbaarschot is perfect: 2-1. Het smetje kan worden weggewerkt door Errol van Kempen die in de extra tijd van de eerste helft twee uitgelezen mogelijkheden laat liggen. De paal en het zijnet staan meer succes in de weg.

ZSV-28

Roy Looyen redt; gevaar geweken.

Opgepept door de aansluitingstreffer gingen de Zeilbergers op jacht naar de gelijkmaker. Die kwam al snel, na een cruciale fout van doelman Looyen. Een vrije trap van Geert Verhees wordt gepakt en weer losgelaten door de Merefeldia-keeper. Hans Verbaarschot is er als de kippen bij en schiet hard de 2-2 binnen.

ZSV-29

Merefeldia-spits Koen Vaas is ten val gebracht; geen strafschop.

Merefeldia kan in de tweede helft nauwelijks nog een vuist maken en ZSV, geholpen door assistent-scheidsrechter Vogel, is de betere ploeg. Arbiter Van Berlo blaast na de rust non-stop op zijn fluit, behalve als Koen Vaas wordt onderuit geduwd in het zestienmeter gebied. De spanning verdwijnt in de 82e minuut als ZSV opnieuw een fout van Merefeldia weet af te straffen.

ZSV-30

Ken Boonen met Bart van de Manakker aan zijn zij.

Een vrije trap van Thijs Doensen wordt opgepikt door Maarten Kuunders die de vrij gelaten Hans Verbaarschot in staat stelt de winnende treffer binnen te schieten. Na een beheerste bal aanname plaatste hij de bal mooi in de linker bovenhoek.