Merefeldia F1 wint de beker na zege op SHH

30 april 2011 0:00

Merefeldia F1 is zaterdagmiddag bekerwinnaar geworden. In Meijel werd de finale met maar liefst 9-5 gewonnen van SHH F1. Het team van Thijs Knapen en Niels van Houts kende alleen maar uitblinkers. Na een 4-1 ruststand werd het in de tweede helft nog eventjes spannend, maar Merefeldia bleef koel en bouwde de score uit.

F1-beker

Merefeldia F1 is oppermachtig. Na het kampioenschap nu ook de beker!

Om half twaalf vertrokken we naar het sportpark van RKMSV in Meijel waar de bekerfinale tegen SHH F1 zou plaatsvinden; een tegenstander waar we 1x van hadden gewonnen maar ook 1x van hadden verloren in de competitie. Eenmaal daar aangekomen zagen we een prachtige accommodatie. Met een goed hoofdveld waar we op mochten gaan spelen. Na een goede warming-up van een half uur gingen we naar binnen, even nog naar de wc (zenuwen of wedstrijdspanning?), de schoenveters controleren en we waren er klaar voor. Samen met SHH en de scheidsrechter kwamen we via de trappen samen het veld op, we leken wel profvoetballers. Vele toeschouwers van Merefeldia waren aanwezig en hadden toeters en spandoeken bij zich.

De wedstrijd ging beginnen. Vanaf de eerste minuut was het van twee kanten een zeer aantrekkelijke wedstrijd met twee aanvallende ploegen waarbij we na 6 minuten op een 1-0 voorsprong kwamen. Het spel ging snel op en neer waarbij na 12 minuten SHH de 1-1 scoorde. Daarna was het tot aan de rust vooral Merefeldia dat via goed samenspel uitliep naar een 4-1 ruststand. De tweede helft was amper 5 minuten bezig en het stond alweer 4-3 . Dit SHH geeft dus nooit op waardoor het weer een echte wedstrijd werd. Het bleef, door allebei de teams, een schitterende wedstrijd en dus ging de stand van 5-3 naar 5-4 met nog 10 minuten te spelen. Uit een corner werd het weer 6-4. Waarna we binnen 5 minuten uitliepen naar 8-4.

Uiteindelijk werd de eindstand bereikt van 9-5 en dus was het groot feest na de wedstrijd met kinderchampagne, juichkreten en vele felicitaties en foto’s. Wij willen heel graag alle supporters bedanken voor het geweldig aanmoedigen van de jongens en ook SHH willen we bedanken voor de sportieve en prachtige wedstrijd.

Nadat we gedoucht en veel praatjes verkocht hadden was de prijsuitreiking in de kantine om twee uur. Daarna hadden we een uitnodiging van ijssalon Florence gekregen om de dag af te sluiten. Om ongeveer 3 uur kwamen we aan waarna niet alleen de spelers maar alle ouders en kinderen getrakteerd werden op een heerlijke ijs naar keuze. Wij willen Marjo en Marcel daar heel hartelijk voor bedanken: super!Deze dag zal de jongens van de F1 nog lang bijblijven.

Aanstaande zaterdag speelt Merefeldia F1 in eigen huis de laatste competitiewedstrijd. Indien van Eindse Boys F1 wordt gewonnen kan de vlag helemaal in top, want dan is Merefeldia F1 voor de tweede keer op rij de kampioen van de hoofdklasse.