Facebook Toestaan Niet toestaan

Merefeldia D1 verliest koplopers uit het oog

11 december 2011 0:00

Merefeldia D1 is er niet in geslaagd om koploper Bekkerveld ook in eigen huis te verslaan. In de openingswedstrijd van het seizoen toonde Merefeldia D1 zich de sterkste door met 4-3 te winnen. Maar vandaag hielden de Heerlenaren de verdediging goed gesloten en de aanvallers zorgden ervoor dat er met 2-0 werd gewonnen. Merefeldia haakt daardoor voorlopig af in de strijd om het kampioenschap in de Hoofdklasse L.

bekkerveld-01
Fragment uit de wedstrijd Bekkerveld D1-Merefeldia D1.

Merefeldia moest vandaag winnen om het gaatje van 4 punten achterstand dicht te maken. Daarom werd er gekozen voor een aanvallend ingesteld middenveld en Philip in de spits. Bovendien stonden alle tweedejaars in de basis. De openingsfase was duidelijk voor de geelzwarten, maar er werd te slordig omgesprongen met twee toegekende corners. Daarna was het de beurt aan de thuisclub. Eerst ging een vrije trap net naast en even later moest keeper Rowan naar de hoek om een schot tot corner te verwerken.

Na 20 minuten viel plotseling de openingstreffer voor Bekkerveld. Philip maakte net buiten de zestien een overtreding en de toegekende vrije trap belandde op de lat. In de rebound tikte een aanvaller de 1-0 binnen, terwijl de verdediging stond te kijken. Merefeldia probeerde de bakens te verzetten, maar teveel spelers die het team moeten dragen hadden hun dag niet. De combinaties verliepen stroef en er was teveel balverlies. Net voor rust kreeg Merefeldia toch een mogelijkheid om de gelijkmaker te scoren, maar de vrije trap van Philip ging naast het doel.

In de rust werd verteld, dat er nog niets verloren was en dat de middenvelders zich meer moesten laten zien. Tevens moest er nauwkeuriger worden gespeeld. Ook nu begon Merefeldia weer aardig en duwde Bekkerveld in de verdediging. Grote kansen leverde dit overwicht echter niet op. Na een kwartier werd de wedstrijd beslist. Een mooie pass ging over verdediger Lars en een aanvaller van Bekkerveld was er als de kippen bij om doeltreffend af te ronden. Met een aantal positiewisselingen probeerde Merefeldia nog iets te forceren, maar verder dan een afgekeurde treffer van Lars wegens buitenspel kwam het niet.