Merefeldia B1 wint ruim van Baarlo

2 december 2012 0:00

Net als in de eerste wedstrijd van het seizoen heeft Merefeldia B1 gewonnen van middenmoter Baarlo B1. Na de benauwde 2-3 uitoverwinning volgde nu een duidelijke 4-0 in de thuiswedstrijd. Het grote verschil zat hem niet alleen in het aantal doelpunten, maar ook in de spelopvatting. Merefeldia B1 heeft duidelijk progressie gemaakt en speelde met overtuiging aanvallend voetbal en creëerde een groot aantal kansen. Tegenstander Baarlo stelde daar weinig tegenover, het veldspel was zelfs minder verzorgd dan in de eerste wedstrijd.

Merefeldia kwam goed uit de startblokken, na 6 minuten was het al raak. Een vrije trap van Rick ging vanaf 35 meter zomaar tegen de touwen. Vijf minuten later gaf aanvoerder Sven de bal prima voor op Dirk, maar zijn schot werd net voor de doellijn onderschept. Daarna kwam er een fase, waarin Baarlo wat meer in het spel kwam. Merefeldia was niet fel genoeg in de duels en in de opbouw werd er soms te nonchalant gespeeld, zodat er onnodig balverlies ontstond. Baarlo kreeg zelfs twee keer de kans om de gelijkmaker te scoren. Eerst ging een corner maar net over en even later moest keeper Niels alle zeilen bijzetten om een doelpunt te voorkomen.