Merefeldia B1 - Panningen B1

1 april 2014 0:00

NULL

Merefeldia B1 sterker dan Panningen
Merefeldia B1 heeft op de laatste zaterdag van maart met 2-0 gewonnen van Panningen en gaat hierdoor over de groenwitten naar de vierde plaats. Tevens was het een mooie revanche voor de eerder geleden 2-1 nederlaag in Panningen.

Toch was het vandaag maar een matige wedstrijd, met veel fysieke inzet aan de kant van de gasten. Panningen startte feller en was in duels duidelijk sterker. Merefeldia kon maar moeilijk in haar spel komen en leed teveel balverlies.

De eerste kans ontstond pas na 12 minuten, toen Loïc met een mooie pass Maiko alleen voor de keeper zette, zijn schot ging echter over. Even later had Maiko meer succes. Eerste speelde hij twee verdedigers uit en gaf daarna een uitstekende voorzet op Joeri, die zonder aarzelen 1-0 aantekende.

Merefeldia bleef sterker, maar wist ondanks enkele kansen de score niet verder uit te breiden. Panningen was alleen gevaarlijk in de omschakeling. Met lange ballen probeerde men telkens de gevaarlijke linksbuiten in stelling te brengen, maar rechtsback Thom bleef keurig overeind. Panningen kreeg slechts één mogelijkheid, maar die werd wild over geschoten.

Ook in de tweede helft waren de beste kansen  voor de thuisclub, maar opnieuw werden ze niet benut. Panningen gaf de strijd niet op, maar echt gevaarlijk was het alleen bij een slecht ingeschoten vrije trap vanaf 16meter.

Kort voor tijd maakte aanvoerder Dylan aan alle onzekerheid een einde door een corner van Maiko feilloos binnen te koppen. Een belangrijke overwinning in de strijd om de derde plaats.