De Leeuw B1 - Merefeldia B1

14 april 2014 0:00

NULL

Merefeldia B1 oppermachtig bij De Leeuw

Merefeldia B1 moest het afgelopen zaterdag in Brunssum opnemen tegen laagvlieger De Leeuw. Ook deze tegenstander kreeg geen enkele kans om ook maar even aan een winstpuntje te denken. Vanaf de aftrap was het Merefeldia wat de klok sloeg en in een hoog tempo rolde de ene na de andere aanval af op het doel van de Zuid-Limburgers. De tegenstander werd steeds fel op de huid gezeten en Merefeldia creëerde een groot aantal kansen. Maar ook deze keer viel het niet altijd mee om honderd procent kansen in doelpunten om te zetten.

Al meteen in de eerste minuten mocht Jasper vanaf 16 meter uithalen, maar de keeper maakte er een corner van. Een paar tellen later kapte Philip een verdediger keurig uit en met een droge schuiver tekende Maiko voor zijn eerste treffer. Merefeldia combineerde in een hoog tempo, maar was vaak te onrustig bij het benutten van de kansen. Zo knalde Gijs in de 13e minuut de bal op de paal, maar de rebound werd door een medeaanvaller voor open doel gemist. Even later bleef Stijn in de zestien goed doorjagen op een verdediger van De Leeuw, waardoor Gijs de bal kreeg. Hij bedacht zich niet en bracht meteen Maiko in stelling, die opnieuw doeltreffend uithaalde. Merefeldia vergat daarna om de score verder uit te breiden en na een half uur kreeg het hiervoor bijna de rekening gepresenteerd. Na een verloren duel op het middenveld volgde een diepe bal op de spits en Thom moest aan de noodrem trekken ten koste van een gele kaart. De toegekende vrije trap belandde in de muur. En zo ging Merefeldia de rust in met een 0-2 voorsprong.

Meteen na de aftrap van de tweede helft werd de wedstrijd definitief beslist. Met een korte pass bereikte Gijs medeaanvaller Maiko en hij was er als de kippen bij om zijn derde treffer op rij te scoren. Daarna volgde een mooie aanval over de gehele linkerkant. De goed spelende Noël trok de bal de keurig voor op de inkomende Stijn, maar helaas was een verdediger hem net te snel af en wist zijn inzet tot corner te verwerken. In de tiende minuut was Dylan heel dicht bij een doelpunt. Uit een hoekschop kopte hij de bal uitstekend binnen, maar de sterke keeper voorkwam een hogere score. Merefeldia was steeds op de helft van de tegenstander te vinden, maar het moest toch wachten tot de 27e minuut voor de vierde treffer. Invaller Lars dribbelde de zestien binnen en stelde uitblinker Bram in de gelegenheid om doeltreffend uit te halen. Net voor tijd werd de overwinning nog groter. Eerst zette Bram aanvaller Gijs alleen voor de keeper en hij knalde daarna de bal rustig binnen. In de laatste minuut bereikte Dylan met een pass over zeker 30m aanvaller Maiko en deze bekroonde een uitstekende wedstrijd met zijn vierde doelpunt.

Met deze 0-6 overwinning in de bagage kan Merefeldia zich opmaken voor de laatste twee wedstrijden van het seizoen, waarin het periodekampioenschap nog op het spel staat. Komende zaterdag wordt in Ospel de topper gespeeld tegen RKSVO B1, dat bij een overwinning kampioen is. Tenslotte volgt dan nog een thuiswedstrijd tegen SVC, waarin wordt beslist wie de derde plaats voor zich opeist. Kortom een mooi slot voor Merefeldia B1.