8 oktober 2017 14:30

Scheidsrechter

Theo Straatman

Onbekend

Lang leek er geen vuiltje aan de lucht voor Merefeldia, op bezoek in Venlo bij FCV. Maar na een prima eerste helft, zakte het spel na de pauze terug naar een bedenkelijk niveau. Desalniettemin bleken goals van Stals en Bastiaans wel voldoende voor drie punten.

Merefeldia begon de wedstrijd niet goed en na één minuut schoot FCV-Venlo al tegen de lat. Daarna leken de mannen van trainer Richard van de Kerkhof wakker geschut. Het geel en zwart werd snel de bovenliggende partij en met goede aanvallen werden er kansen gecreëerd. Na een kwartier leidde dit tot de openingstreffer van Jay Stals. Hij maakte de 0-1 koelbloedig af na een heel goede pass van Ken Boonen.

Ook de 0-2 was een uitstekende aanval. Iets na het half uur bediende Stals ploegmakker Bjorn Bastiaans en die rondde keurig af. In de laatste tien minuten kwam FCV nog tweemaal dicht bij het doel van Roy Looijen, maar alle schoten gingen naast het doel.

Met een comfortabele 0-2 ruststand op zak, begon Merefeldia erg zwak aan het tweede bedrijf en mocht het sluitpost Looijen, paal en lat danken dat FCV zich niet eerder terug in de wedstrijd knokte. Merefeldia speelde erg slordig en leed veel balverlies. Ondanks dat gegeven waren er nog voldoende mogelijkheden om de wedstrijd in het slot te gooien. Echter ging het telkens mis in de eindfase van de aanvallen.

De thuisploeg richtte zich op en Merefeldia werd steeds verder terug gedrongen. Stan Theelen maakte in de 77e minuut de terechte 1-2. Een spannend slotkwartier volgde, maar uiteindelijk wist Merefeldia drie kostbare punten over de streep te trekken.

Na afloop werd Jasper van Loon door de trouwe supportersschare uitgeroepen tot Man of the Match, nipt voor Lars van Werde en Bjorn Bastiaans; officieel allen nog O19-spelers.

Met 7 punten uit 3 wedstrijden kan Merefeldia terugkijken op een prima start. De competitie wordt vervolgd met een tweetal thuiswedstrijden. Aanstaande zondag wordt MVC'19 ontvangen; op 22 oktober komt Sportclub Oranje Zwart Helmond naar Nederweert.