Gronsvelderweg 1
6229VN
MAASTRICHT
tel. 043-3672285

Merefeldia 19-1 is er niet ingeslaagd om de inhaalwedstrijd tegen gedeeld koploper Heer in winst om te zetten. In Maastricht verloren de geelzwarten in een doelpuntrijke wedstrijd vooral door fysieke kracht van de tegenstander, iets waar de scheidsrechter niet altijd bestraffend tegen optrad. Bovendien benutte Heer de kansen veel beter, een belangrijk onderdeel van het voetbal.

In het eerste kwartier bleef Merefeldia prima op de been, het speelde compact, gaf de tegenstander geen enkele ruimte. In de 16e minuut veranderde dit plotseling, toen de scheidsrechter een overtreding over het hoofd zag. Gevolg de aanvaller mocht ongehinderd opstomen, knalde de bal in de verre hoek. Daarna werd Merefeldia de bovenliggende partij, dit leidde in de 36e minuut bijna tot de gelijkmaker. Na een ééntwee met Ties haalde Max vol uit, maar de keeper tikte de bal op het laatste moment nog uit de benedenhoek.

Helaas kreeg Merefeldia het deksel op de neus, toen een verdediger in de opbouw onnodig de bal verspeelde. Deze fout werd onmiddellijk afgestraft en zo stond het 2-0. Meteen na de aftrap was het weer raak, maar nu aan de andere kant. Daan legde de bal uitstekend af, waarna Vince verwoestend kon uithalen in de bovenhoek. De meer dan verdiende aansluitingstreffer stond eindelijk op het scorebord.

Meteen na rust kreeg Merefeldia tot twee keer toe de kans om de gelijkmaker te scoren, maar pogingen van Vince en Jurn leidden niet tot het gewenste resultaat.

Daarna nam Heer de wedstrijd meer en meer in handen. Gesteund door de wind in de rug maakte het snelheid en door hun fysieke kracht moest Merefeldia steeds meer ruimte prijsgeven. Gevolg een aantal gevaarlijke momenten voor het doel. Na een misser op het middenveld werd het 3-1 en kort daarna 4-1, hiermee was de wedstrijd beslist. Toch deed Merefeldia nog iets terug. Jurn gaf een mooie voorzet, waarna Milan S er 4-2 van maakte. Helaas was de aansluiting maar van korte duur, want meteen na de aftrap werd het volgende foutje onverbiddelijk afgestraft.

In de slotfase scoorden beide teams nog een keer. Tijn zorgde voor 5-3 na een assist van Max, net voor het laatste fluitsignaal pikte een aanvaller van Heer een terugspeelbal op en bepaalde de uitslag op 6-3. De scheidsrechter maakte er op het digitale formulier 6-4 van, heel aardig van hem.
Hiermee is Heer de terechte winnaar, het strafte de persoonlijke fouten van Merefeldia in de tweede helft genadeloos af.

Door deze prestatie is Heer kampioen in de eerste klasse, Merefeldia eindigt als derde. Helaas heeft de KNVB Heer niet beloond met een promotie naar de hoofdklasse...Eind deze maand gaat Merefeldia opnieuw starten in de eerste klasse, samen met Brabantse en Limburgse teams.

Volgende week zaterdag volgt om half drie de bekerwedstrijd thuis tegen DESM.