De Bengele 10
6031TZ
NEDERWEERT
tel. 0495-632536

Merefeldia 19-1 heeft de volle winst gepakt tegen Brevendia. In een doordeweeks inhaalduel bleven de gasten lange tijd dichtbij, maar uiteindelijk moesten ze buigen. De geelzwarten waren de gehele wedstrijd voetballend het beste team, maar Brevendia compenseerde dit met een enorme inzet.

Merefeldia startte uitstekend, al na 4 minuten strafte Levi een fout van de keeper af. Daarna lukte het door te gehaast spel niet om de score verder uit te breiden.

Pas na ruim een half uur viel er een volgende kans te noteren, Thijs S kopte een corner van Levi over. Daarna een uitbraak van Brevendia, maar de afronding was ondermaats. In de 37e minuut was het wel raak na een goede actie van Levi en Thijs S. In eerste instantie bracht de keeper redding, maar de afvallende bal werd door Tim binnengeschoven. Helaas vlagde de assistent voor buitenspel en ging het feest niet door.

Na rust was het meteen kassa voor Brevendia. Na een razendsnelle aanval over links volgde een strakke voorzet, die voortreffelijk werd binnengekopt. Merefeldia was even aangeslagen... Net op het moment, dat Brevendia door een tijdstraf met tien man kwam te staan, brak Levi met een geweldige actie door de verdediging. Helaas werd zijn werk door niemand afgemaakt.

In de 70e minuut zette Milan S zijn team wel op voorsprong, een geweldige vrije trap verdween hoog in het doel. Brevendia probeerde het spel te verplaatsen. Hierdoor ontstond er meer ruimte, maar Ties en Levi profiteerden niet.

In de 89e minuut werd het toch 3-1, toen Milan M een corner van Milan S droog binnenkopte. In blessuretijd kwamen beide teams nog een keer dreigend voor de keeper, maar zij lieten zich niet meer passeren.

Afgelopen zaterdag is er in Reuver gespeeld. Op het einde van de eerste helft heeft de scheidsrechter, na overleg met beide partijen, besloten om de wedstrijd niet meer te hervatten. Door de grote hoeveelheid regen was het veld onbespeelbaar geworden. Op een later tijdstip zal de wedstrijd worden uitgespeeld bij een 0-0 ruststand.