De Bengele 10
6031TZ
NEDERWEERT
tel. 0495-632536

Voor een talrijk publiek heeft Merefeldia 19-1 tegenstander Oda met lege handen naar huis gestuurd. Na een enerverende wedstrijd werd het 4-1 voor de thuisclub. Hierdoor neemt M19-1 de koppositie over van de Weertenaren.

M19-1 verraste met een flitsende start en speelde de gasten in het eerste kwartier helemaal zoek. Al in de 4e minuut stond Dean op de juiste plek en rondde een prachtige combinatie af tussen Milan B en Milan S. Een paar tellen later lag nummer twee in het netje, maar de assistent stak zijn vlag op, de treffer van Ties ging niet door. Merefeldia denderde door, Oda was compleet in paniek. In de 8e minuut probeerde een verdediger met een wilde trap weg te werken, maar hierbij raakte hij het been van Dean. De bal verdween kansloos achter de keeper...

Na deze donderstart kreeg Oda enigszins de kans om zich te herstellen, omdat Merefeldia wat gas terugnam. Het eerste gevaar in de 20e minuut, een vrije trap randje zestien ging naast. Aan de andere kant dezelfde situatie, hierbij moest de keeper al zijn kunsten tonen om Max van scoren af te houden.

Merefeldia leek op weg naar een comfortabele 2-0 ruststand, maar plotseling scoorde Oda uit het niets de aansluitingstreffer. Een ingooi kwam door miscommunicatie in de verdediging voor de voeten van aanvaller Blommers, die wist met dit buitenkansje wel raad.

Meteen na rust had Milan B de wedstrijd in het slot kunnen gooien, maar de keeper pakte zijn inzet. Daarna zette Oda flink aan en moest Merefeldia alle zeilen bijzetten. Ineens waren de rollen omgedraaid en was het billenknijpen bij een aantal schoten en corners. Gelukkig stak keeper Merijn in goede vorm en liet zich niet voor de tweede keer passeren.

Precies op het juiste moment zorgde Max als een echte aanvoerder voor de ommekeer. Na een prachtig passje binnendoor van uitblinker Milan B knalde hij de bal keihard binnen. Deze tik kwam Oda niet meer te boven...

Even later werd het zelfs 4-1 na een formidabele aanval. Ties ging op volle snelheid richting zestien, terwijl Dean goed volgde. Precies op het juiste moment werd hij aangespeeld om vervolgens onmiddellijk breed te spelen op de instormende Levi. In de laatste minuut scoorde Thijs G nog bijna een wereldgoal, maar de keeper stopte zijn inzet achter het standbeen.

Een terechte overwinning, voetballend was Merefeldia de betere. Bovendien toonde het vandaag een geweldige inzet, de overwinning werd door het hele team afgedwongen.

Donderdag volgt de inhaalwedstrijd tegen RPC uit Eindhoven. Een gevaarlijke outsider, het zal weer een vol-gas wedstrijd moeten worden!
De wedstrijd begint om 20.00 uur op sportpark De Bengele, toeschouwers van harte welkom!