Scheidsrechter

Nico Slavenburg

Accommodatie

Onbekend

Het venijn in de wedstrijd tussen Merefeldia en Baarlo zat in de staart. Merefeldia kwam laat in de tweede helft op voorsprong door Fahim Shakib, waarna Baarlo meer en meer opportunistisch ging spelen. Dit leidde eerst tot een strafschop, die heldhaftig door Merefeldia doelman Brett van Ool werd gekeerd. Echter was hij ook verantwoordelijk voor de late tegentreffer van Baarlo. Een vrije trap werd het strafschopgebied in geslingerd, waar de Merefeldia doelman zijn vuisten niet goed tegen de bal aan kreeg en de bal zo in het eigen doel belandde.

In de eerste helft waren beide ploegen goed aan elkaar gewaagd. Baarlo had een visueel overwicht door het vele balbezit, maar tot doelkansen kwam het niet. Merefeldia, daarentegen, kwam er een aantal keer gevaarlijk snel uit. De grootste kans was voor Merefeldia spits Jay Stals, die vanaf zestienmeter aanlegde, maar Baarlo-sluitpost Schouenberg niet in verlegenheid kon brengen.

De tweede helft werd op dezelfde voet als de eerste helft voortgezet totdat Merefeldia in de 71ste minuut op voorsprong kwam. Ken Boonen sneed vanaf de rechterflank naar binnen, vond de ingevallen Bjorn Vaes aan de linkerkant die op zijn beurt Fahim Shakib vond met een lage voorzet: 1-0. Hierna gingen de gasten opportunistischer spelen en kwam het steeds dichter in de buurt van het doel van Merefeldia zonder direct gevaar te stichten. Aan de andere kant kwam Merefeldia er nog een aantal keer goed uit en was het onzorgvuldig in het uitspelen van de mogelijkheden. De grootste kans was voor Gijs Wullems, die een diepe bal beter inschatte dan de Baarlo doelman, maar de bal daarna uit een moeilijk hoek niet in het doel kon schuiven.

In de blessure tijd van de wedstrijd kreeg Baarlo een buitenkansje om een gelijkspel uit het vuur te slepen. Een gretige Bjorn Vaes beging een overtreding in het eigen strafschopgebied. Een heldenrol was weggelegd voor Merefeldia doelman Brett van Ool, die de strafschop stopte en Merefeldia de volle drie punten leek te schenken. Echter, kwam Baarlo toch alsnog langszij. Een vrije trap vanaf de middenlijn werd door Brett van Ool niet goed ingeschat, waardoor de bal in het eigen doel belandde. Vrijwel direct hierna floot scheidsrechter Nico Slavenburg af.

Ondanks dat deze puntendeling als een verlies aanvoelt voor Merefeldia, is een gelijkspel een terechte afspiegeling van de krachten van beide teams. Volgende week gaat Merefeldia op bezoek bij FCV-Venlo. Op sportpark Arenborg is de aftrap om 14:30 uur.