27 mei 2018 14:30

Scheidsrechter

Hans Janssens

Onbekend

Op de slotdag van de competitie heeft Merefeldia een oorwassing gekregen van kampioen Mierlo Hout. In Helmond was elke kans raak en zo werden de geelzwarten met 7-0 afgedroogd. Een wisselvallig seizoen eindigt met een teleurstellende negende plek.

Merefeldia wachtte vanmiddag een zware opgave tegen Mierlo Hout en kwam al snel op een achterstand. In de vijfde minuut kreeg de thuisclub een vrije trap die doeltreffend werd afgerond door Sander Vereijken. In het verloop van de eerste helft waren het de thuisspelers die het meeste balbezit hadden, Merefeldia liet dit toe. De blauwwitten verschenen dan ook enkele malen gevaarlijk voor het doel van keeper Roy Looijen. Tot scoren kwam het echter niet. Merefeldia speelde in de eerste helft goed mee en liet zien over veel voetballend vermogen te beschikken. Met een 1-0 achterstand ging het geel-zwart de kleedkamer in.

In de tweede helft voelde Merefeldia dat er iets te halen viel, maar kwam helaas vlak na rust direct op een 2-0 achterstand. Een knap afstandsschot werd raak geschoten door Thom Meeuwsen. Vanaf dat moment was Merefeldia van slag en scoorde Milan van Maaswaal twee keer binnen één minuut. Merefeldia keek na 58 minuten tegen een 4-0 achterstand aan. Hiermee was het voor de thuisspelers nog niet klaar: In de 66e minuut was het invaller Nicky Sleegers die een strafschop benutte. In de 80e minuut wilde Owen Schamper de bal voorzetten, maar deze belandde echter tot ieders verbazing zeer fraai in de kruising. En in de 83e minuut was het Chafik Mezziani die de eindstand bepaalde op 7-0.

Merefeldia kan terugkijken op een wisselvallig seizoen waarbij goede en minder goede wedstrijden elkaar afwisselden. Het jonge team van trainer Richard van de Kerkhof zal volgend seizoen stabieler moeten worden. Als ze deze stap maken dan kunnen ze volgend seizoen hoger eindigen dan de negende plaats waarop ze vandaag geëindigd zijn. Wij willen alle supporters bedanken voor hun steun en zien jullie graag volgend seizoen!