11 november 2018 14:30

Scheidsrechter

Luc Tissingh

Onbekend

Merefeldia heeft zich geplaatst voor de volgende ronde van de KNVB Beker. Op eigen veld werd eersteklasser Sportclub Susteren na het nemen van strafschoppen uitgeschakeld. Na 90 minuten stond er een 0-0 eindstand op het scorebord; de daarop volgende penaltyserie werd door de Nederweertenaren met 4-3 gewonnen.

Een prima resultaat voor de mannen van trainer André Boessen, die ondanks een veldoverwicht van de bezoekers de betere kansen kregen. Echter wisten zij dit niet in doelpunten om te zetten. Tot twee keer toe werd de lat geraakt en op slag van rust kwam Susteren goed weg met een op de doellijn geblokt schot. Aan de andere kant gaf Merefeldia weinig kansen weg en wist Susteren amper voor gevaar te zorgen.

In de strafschoppenserie, genomen volgens het ABBA-systeem waarmee dit seizoen geëxperimenteerd wordt, scoorden Rick Tullemans, Ken Boonen, Jasper van Loon en Jay Stals namens de geelzwarten, waarna Brett van Ool de laatste en beslissende strafschop keerde.

Aanstaande woensdag vindt de loting voor de volgende ronde plaats. Om 19:30 gaat Merefeldia de koker in en wordt bekend wie op 23 december de tegenstander is.