6 december 2018 19:30

Scheidsrechter

Johan Hodzelmans

Onbekend

Merefeldia is uitgeschakeld in de KNVB-beker. Tijdens de reguliere speeltijd kwamen de geelzwarten en Caesar geen winnaar overeen: 1-1. De noodzakelijke strafschoppenserie werd met 8-9 gewonnen door de tweedeklasser uit Beek.

Merefeldia begon goed georganiseerd aan de wedstrijd en gaf weinig kansen weg aan de gasten. Naarmate de wedstrijd vorderde kregen de Nederweertenaren zelf ook meer kansen. Dit resulteerde in een verdiende 1-0 voor de thuisploeg. Na een voorzet van Rick Tullemans wist Gijs Wullems voor zijn tegenstander de komen en de bal beheerst in de verre hoek te tikken. Vijf minuten later dacht Merefeldia op 2-0 te komen: het doelpunt van Jeffrey Lutjens werd echter onterecht afgekeurd vanwege een vermeende handsbal.

Na de rust zocht Caesar nadrukkelijker de aanval om een gelijkmaker te forceren. De Merefeldia-verdediging moest uiteindelijk in de 74e minuut buigen, toen Ferry Janssen via de paal de gelijkmaker op het bord zette. In de resterende speeltijd, en de acht minuten extra tijd, werd vervolgens niet meer gescoord.  Waar Merefeldia in de vorige ronde nog de winst wist te behalen na strafschoppen, eindigde het bekertoernooi op donderdagavond voor de Merefeldianen; maar liefst 20 penalty's moesten eraan te pas komen om de uiteindelijke 8-9 eindscore te behalen.

Aanstaande zondag neemt de ploeg van André Boessen het op tegen NWC in Asten. Vanwege de vroege duisternis is de aftrap om 14:00 uur in plaats van de traditionele 14:30 uur.