Scheidsrechter

Mark Kolenberg

Accommodatie

Onbekend

Opnieuw werd Merefeldia al snel op een achterstand gezet die het niet meer te boven kwam. Koploper Sparta’18 bleek duidelijke een maatje te groot en strafte de kinderlijke fouten van Merefeldia effectief af wat resulteerde in de 1-5 eindstand.

Zes minuten had Sparta’18 nodig om de score te openen. Een afgeslagen vrije trap werd vanaf de achterlijn voor het Merefeldia doel gebracht waar Thomas Lucassen met het hoofd voor de 0-1 zorgde. Al snel volgende de 0-2 op fenomenale wijze. Een lange diepe bal viel op de rand van de 16 meter gebied van Merefeldia waar de doorgelopen Jeroen Smits de bal, al stuiterend, genadeloos hard in het doel schoot, 0-2. In de periode dat volgde kwam Merefeldia beter in haar spel, wat niet genoeg bleek om grote kansen af te dwingen. Integendeel, het was Sparta’18 dat een aantal grote mogelijkheden onbenut liet en Merefeldia in de wedstrijd hield. Uiteindelijk, vlak voor rust, leidde Merefeldia zelf de 0-3 op knullige wijze in. Dennis van der Zee mocht de bal van een meter of 40 aanleggen en liet dit buitenkansje niet onbenut.

Ook aan het begin van de tweede helft was Merefeldia niet bij de les. Bart Schouten kon, door opnieuw een Merefeldia fout, de bal eenvoudig in het lege Merefeldia doel schuiven: 0-4. Snel hierna scoorde Jay Stals de 1-4 met het hoofd na een afgemeten voorzet van Gijs Wullems. Het restant van de wedstrijd was rommelig waar kansen aan beide kanten vielen. Scoren werd er nog maar een keer gedaan: Nino Jansen tikte de 1-5 binnen bij een rebound van een vrije trap in de 79e minuut.

Merefeldia bezet nu de laatste positie op de ranglijst van 3e klasse C. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Liessel op het programma op sportpark De Smeltkroes.