22 september 2019 14:30

Scheidsrechter

Willy van Griensven

Onbekend

Merefeldia 1 heeft op de valreep één punt overgehouden aan de competitiestart. Thuis tegen IVO werd er met 1-1 gelijk gespeeld. Jay Stals maakte tien minuten voor tijd met een lage schuiver de voorsprong van de ploeg uit Velden ongedaan. De eerste helft was voor IVO, maar Merefeldia kwam sterk terug in de tweede helft en sleepte uiteindelijk een punt uit het vuur.

De eerste helft kenmerkte zich met een sterk IVO dat veel de bal had en ook enkele grote kansen creëerde. Toch was het Merefeldia dat via Jay Stals als eerste gevaarlijk werd en de keeper tot een redding forceerde. Echter was het daarna IVO dat enkele grote kansen mistte, waarbij het de paal, lat en de keeper Brett van Ool op haar pad vond. Echter kon de, op dat moment, verdiende voorsprong van IVO niet langer uitblijven. In de 42e minuut was het Lars Derks die optimaal profiteerde van een fout van Merefeldia en de bal langs keeper Van Ool schoof.

De tweede helft begon rommelig, waarbij de twee teams elkaar in evenwicht hielden. Naarmate de wedstrijd vorderde, was het Merefeldia dat steeds meer de overhand kreeg en IVO terugdrukte. Dit resulteerde eerst in een grote kans voor Ken Boonen, die een schitterende pass van Rick Tullemans niet kon promoveren tot een doelpunt. Daarna volgde een periode met enkele corners voor Merefeldia en afstandsschoten op het doel van IVO. Tussendoor was het aan keeper Brett van Ool te danken dat de marge maar op één bleef. Uiteindelijke profiteerde Merefeldia toch van haar overhand en kwam in de 80e verdiend op gelijke hoogte via een bekeken schot van Jay Stals. De minuten daarna waren rommelig waarbij beide ploegen geen risico’s meer durfde te nemen, wat resulteerde in een 1-1 eindstand.

Volgende week speelt Merefeldia tegen Sportclub Irene. Aftrap is dan om 14:30 uur op sportpark De Bakenbos in Tegelen.