Scheidsrechter

Bryan Willems

Accommodatie

Onbekend

Voor het eerst heeft Merefeldia drie punten mee kunnen nemen uit Ysselsteyn. De 2-0 voorsprong bij rust werd vakkundig door de geelzwarten over de eindstreep getrokken. Jeffrey Lutjens en Ken Boonen zorgden voor de Nederweerter doelpunten.

Veel hoogtepunten waren er niet te noteren in de eerste helft. Beide ploegen hielden de bal vooral in de achterhoede vast, wat leidde tot een saai spelbeeld. Toch was het even schrikken voor Merefeldia toen Ysselsteyn de bal vlakbij het doel van Merefeldia veroverde en het onder vuur nam. Het was aan Merefeldia doelman Brett van Ool te danken dat dit niet tot een vroege tegentreffer leidde. Na een kwartier meldde Merefeldia zich voor het eerst voor het doel van Ysselsteyn en het was meteen raak. Vanuit een hoekschop kopte Jeffrey Lutjens knap raak. De volgende keer dat Merefeldia er weer goed uitkwam, leidde weer direct tot een goal. Ditmaal was het Ken Boonen die een vrije trap van Rick Tullemans tot doelpunt promoveerde.

In de tweede helft drongen de gastheren meer aan, maar effectief was dit niet. Het werd slechts eenmaal gevaarlijk toen een hoekschop over het Merefeldia doel gekopt werd. Aan de andere kant liet het meer en meer ruimte voor de Nederweerter aanvallers. Hierdoor creëerde Merefeldia een aantal grote kansen die onbenut bleven waardoor de eindstand op 0-2 bleef steken.

Door deze overwinning zet Merefeldia de ingeslagen weg van vorige week voort. Het komt op een puntentotaal van zeven uit vijf gespeelde wedstrijden en bezit daarmee de achtste plaats op de ranglijst. Aankomende zondag ontvangt het Baarlo dat op dit moment op de vierde plaats staat.